-9%
خرید محصول
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از روابط عمومی اتحادیه چاپخانه داران تهران؛ علی مغانی، رئیس اتحادیه صنعت چاپ استان خراسان رضوی بیان کرد: اهمیت صنعت چاپ ایران به عنوان یکی از صنایع پیشگام سبب شد تا پیش از انقلاب، نگاه امنیتی بر این صنعت غلبه کند و این نگاه منجر به تدوین قوانینی شد که دست و پای صنعت چاپ کشور را بست. البته با توسعه صنعت چاپ در ایران تلاش هایی برای رهایی از قوانین دست و پاگیر انجام شد که هیچ کدام در خور و شایسته این فراصنعت نبود.
وی که روز گذشته از محل اتحادیه چاپخانه داران تهران بازدید می کرد، نسبت به وجود قوانین مزاحم اظهار نگرانی کرد و هشدار داد: با تداوم این قوانین، صنعت چاپ ایران به مرور پویایی خود را از دست می دهد و هر روز نسبت به قبل کوچک تر خواهد شد.
اشاره مغانی به اعمال قانون دست و پاگیر، حداقل امکانات، تجهیزات و متراژ مورد تایید برای راه اندازی چاپخانه برای اخذ پروانه است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرایی می شود.
به گفته وی چرا باید وزارت ارشاد نسبت به میزان متراژ هر واحد چاپخانه، واردات و حتی فروش ماشین آلات چاپ اعمال قانون کند مگر نه اینکه این وزارتخانه تنها باید نظارت محتوایی بر اثر چاپی را داشته باشد. آیا برای وزارت ارشاد فرقی می کند که محصول چاپی در فضای 50 متری چاپ شده یا در مکان 5 هزار متری؟
وی افزود: آیا بهتر نیست هر چه سریعتر نسبت به اصلاح قوانین در صنعت چاپ اقدام شود و صنف چاپ نیز همانند دیگر صنوف در بخش تعیین متراژ و شرایط کسب و کار مشمول قانون نظام صنفی قرار گیرد. آیا وزارت بهداشت که برای داروخانه ها پروانه صادر می کند، تعیین کننده متراژ داروخانه ها است؟
وی توضیح داد: مطابق قانون، سال گذشته اقدام به پلمپ واحدهای صنفی کمتر از 50 متر کردم که با پلمب این واحدها نزدیک به 3 هزار نفر توان اداره زندگی خود را از دست دادند. سوال اینجاست آیا با پلمب این واحدها، شرایط فعالیت برای شاغلان آن را به صورت زیرزمینی و غیر قانونی فراهم نکردیم؟
مغانی با اشاره به تاکیدات مسئولان عالی رتبه نظام مبنی بر فراهم کردن فضای کسب و کار برای جامعه گفت: قوانین ناکارآمد و یک طرفه در صنف چاپ که منجر به بیکاری و عدم جذب افراد می شود عملا خلاف سخنان مسئولین نظام است. با این حال مشخص نیست چرا برای اصلاح قوانین و مناسب سازی فضای کسب و کار هیچ حرکتی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام نمی شود. آیا زمان آن نرسیده که صنف چاپ هم مشمول قانون نظام صنفی قرار گیرد.